fbpx
L'Escola Tabor de Santa Perpètua de Mogoda

El servei de menjador, a examen

By 3 de març de 2021General

El passat mes de febrer vam fer arribar una enquesta a les famílies sobre el servei de menjador. Els oferim les principals conclusions.

Hem rebut 97 respostes (27 d’Educació Infantil, 54 d’Educació Primària i 16 d’Educació Secundària Obligatòria). Un 75% de les respostes són d’alumnes que es queden entre 2 i 5 dies per setmana, la qual cosa entenem que fa molt fiables aquests resultats.

Pel que fa al menú, un 60% el considera equilibrat i un 75% entre variat i nutricionalment variat i quant a la manera de presentar el menjar, el 75% opta per fer-ho en plats (com fem nosaltres) en detriment de les safates amb diferents apartats.

El 65% dels enquestats considera encertat l’actual sistema de cobrament per mitjà de tarifes planes mensuals introduït des de començament de curs.

A gairebé el 60% dels alumnes els agrada el menjar i a un 20% els agrada molt.

Pel que fa a l’atenció de mestres i monitors, un 75% dels enquestats la considera bona o molt bona a l’estona del menjar i aquesta valoració és similar pel que fa a l’atenció posterior o anterior al moment de menjar.

Pel que fa a la introducció de noves pràctiques, hi ha una majoria que opta per la introducció de pasta i arròs integral seguida de l’opció pels làctics sense sucre. Altres innovacions, com la tendència al plat únic o la introducció de menjars d’altres cultures, no han estat tan apreciades.

Pel que fa a la resposta davant la negativa de l’alumne/a a menjar, guanyen les opcions de tastar-lo encara que no li agradi i oferir una petita quantitat pactada; les opcions extremes (que no mengi res / que s’ho hagi de menjar tot) són minoritàries.

Gràcies al resultat d’aquesta enquesta, ja en el menú corresponent als mesos de març i abril de 2021 hem introduït algunes variacions com la pasta integral, el dia que de postres oferim productes làctics o la possibilitat de canviar aquest làctic per una peça de fruita.

Al llarg dels darrers cursos, seguint indicacions del Departament de salut i de la nostra nutricionista, hem anat reduint, per exemple, el consum de carns vermelles i introduint major quantitat de proteïna vegetal; ara són presents als nostres menús aliments com les hamburgueses de llegums o els bunyols de bròquil.

Agraïm els comentaris i observacions personals que ens ajuden a millorar el servei i fixar-nos en detalls que, de vegades, se’ns poden escapar per rutinaris.

Altres notícies de l'escola

Arrenca el Servei Comunitari

| Secundària | No Comments
Després que el curs passat no es pogués dur a terme a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia de la COVID-19, aquests dies hem posat en marxa les...

Aquest curs, “Tu ho canvies tot”

| General | No Comments
El dijous a la tarda tota l’Escola Tabor es va reunir al pati esportiu per assistir a la presentació del lema i el logotip de l’objectiu general per al curs...

Nikola Tesla il·lumina la promoció de 4t d’ESO

| Secundària | No Comments
Després d’un procés de recerca i estudi de diferents personatges, els alumnes de 4t d’ESO, la promoció 2009-2022, han decidit que Nikola Tesla serà el nom de la seva classe....

Les escoles concertades, ara per ara, no serem a la Taula

| General | No Comments
L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Departament d’Educació han denegat momentàniament la presència d’un representant de les escoles concertades (Sagrada Família i Tabor) a les Taules locals de...

Reduïm la petjada de carboni

| General | No Comments
Dins del Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica que s’ha anat presentant a diferents estaments de l’escola, en els darrers mesos estem duent a terme una colla d’actuacions amb un doble...

Tres mestres ens diuen adeu

| General | No Comments

La promoció Edward Jenner s’acomiada de l’Escola Tabor