Inici » Informació »
Inici » Informació »
L’Objectiu General (OG) és una proposta que, des de fa anys, l’escola adopta cada curs com a motor d’aprenentatge, compartit entre tots els nivells que en formen part. Es tracta de buscar reptes reflexius que ens portin a créixer com a persones, aprofundint-hi en diferents graus en acord al bagatge personal de tots els nostres alumnes, des dels més petits als més grans.
Des del curs 2018/19 l’Escola ha decidit establir un dels punts del nostre Model de persona com a OG. Aquest curs 2022 – 2023 ens obre de nou les portes a endinsar-nos en la nostra pròpia definició de persona, un model en què confiem plenament per fer de l’endemà un dia millor al d’avui, en tots els sentits.
L’Escola Tabor considera especialment rellevant l’OG d’enguany per assolir la fita anterior i millorar el món que habitem, i és que els continguts proposats per a aquest curs portaran a conduir-nos tots plegats a créixer en harmonia amb la diversitat que, cada vegada més, caracteritza el món on vivim.
La pluralitat que ens envolta no existeix com a resultat de replicar un mateix model i aconseguir-ne còpies. Si fos així, conceptes com el respecte, la tolerància o fins i tot l’ètica no tindrien cabuda perquè la diferència no existiria. L’ésser humà té la immensa sort i potencialitat de diferir enormement del conjunt d’individus de què forma part. La cultura, la família, la política, l’economia, la genètica, les experiències, els impulsos i molts més etcèteres fan que cadascú modeli un exemplar únic i irrepetible dins de l’enorme engranatge que fa avançar el món. Això succeeix per inèrcia i és un tresor que, com a habitants d’aquest planeta que ens és casa, ens urgeix cuidar.
I com en tindrem cura, des de l’escola? Doncs apostant per formar persones més ÈTIQUES, HONESTES, RESPECTUOSES i TOLERANTS. Volem que els nostres alumnes comprenguin la riquesa que suposa unir diversitat i convivència per gaudir de viure i aprendre sense límit. La diferència ens ajuda a ser crítics i a definir el tipus de persona que volem ser i que necessita la societat del futur.
Ser una persona ÈTICA implica actuar seguint un codi moral que procura el benestar de la societat, la qual cosa implica HONESTEDAT per sobre de tot. Hem d’aprendre a obrar de forma coherent, des de la veritat i acollint els errors com a motor de millora. Alhora, l’acció moral que ens condueix a ser persones ètiques es basa, entre d’altres coses, en el RESPECTE per la diferència i la TOLERÀNCIA envers aquelles accions que, tot i que poden ser ètiques, potser no ens són grates.
Tots aquests objectius són els que reivindiquem aquest curs i fomentarem en els nostres alumnes. Els desenvoluparem a partir d’algunes dinàmiques de grup i el treball d’alguns materials que portaran la reflexió a cadascun dels 13 nivells de l’escola. Per donar el tret de sortida a tota aquesta aventura hem volgut llençar un missatge conjunt de respecte, cap a un mateix i cap als altres, a partir d’una senzilla i emotiva coreografia del tema Respect, de l’Aretha Franklin, que hem ballat tots al pati.
Com cada curs, per acompanyar el repte, els alumnes d’ESO han fet les seves propostes de lema, i ha guanyat la següent: El respecte i la honestedat, de primera necessitat!, de l’Oriol Oller (Joan Maragall – 3r d’ESO). Per acompanyar aquest lema, els alumnes de Tramuntana, Garbí i Llevant han dissenyat uns logotips també molt atractius, dels quals s’ha acabat seleccionant la proposta del Gerard Solano (Llevant – 6è d’EP).