fbpx
L'Escola Tabor de Santa Perpètua de Mogoda

Objectiu general del curs

L’Ideari de la nostra Escola té com a objectiu principal la formació integral de cadascun dels nostres alumnes. 

Persones comunicatives, empàtiques i plurilingües: 

Capaces de mantenir un nivell de comunicació clar i honest amb les persones de l’entorn sigui quin sigui el canal que utilitzen; capaces de mantenir un diàleg obert i actiu; capaces d’utilitzar la pròpia llengua i aquelles altres que li possibilitaran l’accés a més relacions; capaces de respectar d’aquesta manera la cultura, els costums i les maneres dels altres. 

L’Objectiu General (OG) és una proposta que, des de fa anys, l’escola adopta cada curs com a motor d’aprenentatge, compartit entre tots els nivells que en formen part. Es tracta de buscar reptes reflexius que ens portin a créixer com a persones, aprofundint-hi en diferents graus en acord al bagatge personal de tots els nostres alumnes, des dels més petits als més grans. 

Des del curs 2018/19 l’Escola ha decidit establir un dels punts del nostre Model de persona com a OG. Aquest curs 2023 – 2024 ens obre de nou les portes a endinsar-nos en la nostra pròpia definició de persona, un model en què confiem plenament per fer de l’endemà un dia millor al d’avui, en tots els sentits. 

Tenint en compte les circumstàncies actuals hem cregut adient donar a conèixer la diversitat lingüística, la importància de la comunicació i el respecte a les diferents cultures. 

Cada vegada és més important donar valor a l’acte comunicatiu, com a un acte d’escolta, de comprensió, d’acceptació empàtica Sense oblidar el diàleg clar i honest amb les persones que ens envolten sigui quin sigui el canal utilitzat. 

Hem de ser capaços de valorar i respectar la nostra pròpia llengua per valorar i respectar altres llengües. Volem prendre consciència de tots els beneficis que ens aporta ser persones plurilingües, com per exemple facilitar les nostres relacions, interactuar amb altres cultures amb una mirada oberta i respectuosa envers els costums i maneres de fer i ser dels altres. 

Aquest curs assumim aquest repte perquè volem dotar els nostres alumnes del coneixement necessari perquè enriqueixin la seva capacitat comunicativa. Des dels més petits als més grans, investigarem, criticarem, reflexionarem… i, en definitiva, aprendrem plegats a ser persones comunicatives, empàtiques i plurilingües.  

Sabem que l’aprenentatge serà més significatiu si des d’un inici donem veu als aprenents i els deixem compartir les seves inquietuds, interrogants, curiositats… És per aquest motiu que hem plantejat treballar aquesta dimensió del nostre Model de persona seguint la metodologia del treball per projectes. Hem dividit l’assoliment del repte en dues parts a desenvolupar durant tot el curs. En primer lloc, abordarem la comunicació en tota la seva dimensió, des de la parla, l’escolta, la comunicació no verbal, actes comunicatius com el llenguatge de signes … En segon i darrer lloc, el que farem serà utilitzar tot l’aprenentatge per a contribuir al coneixement i respecte de totes les cultures que ens són properes. Sona bé, oi? 

Com cada curs, per acompanyar el repte, els alumnes d’ESO han fet les seves propostes de lema, i ha guanyat la següent: DIFERENTS IDIOMES, DIFERENTS COSTUMS, PERÒ TOTS BEN JUNTS!, de l’Abril Enciso  (de la classe  de 3r d’ESO). Amb aquest lema l’autora posa èmfasi en la unitat que ens proporciona el coneixement i el respecte envers les diferents cultures, amb la riquesa que això suposa. Per acompanyar aquest lema, els alumnes de Tramuntana, Garbí i Llevant han dissenyat uns logotips  molt atractius, dels quals s’ha acabat seleccionant la proposta de la Laia Gómez (de la classe de Garbí de 5è de Primària). 

Com a novetat especial, aquest curs hem volgut involucrar tota la nostra comunitat educativa en l’assoliment d’aquesta dimensió, així que convidem totes les famílies i tothom qui vulgui sumar-s’hi resolent uns reptes que anirem publicant a les xarxes i que ens ajudaran a escampar el model de persona saludable de forma diferent i, esperem, també divertida. Agraïm la vostra col·laboració per avançat. Junts sempre fem més força. Endavant!