
Jordi Gómez (Santa Perpètua de Mogoda, 2006) representa els joves perpetuencs al CNIAC (Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya). En conversa amb ell hem volgut saber què és aquesta entitat i què pot representar per al jovent de la nostra població.
Què és això del CNIAC?
És un consell que acull infants i joves dels 8 als 17 anys, escollits entre els diferents membres de cada consell municipal.
Des de quan en formes part?
Des del 2018, quan feia 6è de Primària.
Com hi vas anar a parar? Com va ser la teva integració en aquesta entitat?
Jo ja formava part del Consell d’Infants Municipal de Santa Perpètua de Mogoda i en aquell moment una exalumna de l’escola Tabor, la Laia Villagrasa, deixava el seu lloc al CNIAC i la Jara (de l’Institut Estela Ibèrica) i jo vam ser escollits.
Què et suposa a nivell de trobades aquesta implicació?
Cada dos mesos fem una trobada de tots els vocals.
Quines tasques dueu a terme?
Tots els vocals estem integrats en una de les quatre comissions. Jo estic a la de comunicació externa, on redactem notes de premsa, mantenim els comptes a les xarxes socials i fem publicacions. A més a més formo part del grup de treball del Manifest anual. I també soc membre de la Comissió permanent, on prenem les decisions més urgents entre assemblees i dinamitzem les trobades de totes les comissions i grups de treball; aquestes són un cop al mes. Ara són trobades telemàtiques però volem reprendre les trobades presencials.
Quins reptes creus que teniu els joves en aquest sentit?
Volem que se’ns faci cas. Tenim pendents trobades amb el Departament d’Educació però no acaben de trobar la data ni l’oportunitat. Hi ha gent que creu que un alumne de 1r o 2n d’ESO no té criteri, i sí que en té. I si no el té bé que se’l pot ajudar a tenir-lo.
Com pot afectar la vostra feina als joves perpetuencs?
A través del Consell d’Infants Municipal podem fer sentir la nostra veu. I amb el nou Consell Municipal d’Adolescents (CMA) encara es pot fer més.
Què ha suposat per a tu personalment implicar-te en aquest procés?
He après molt, he après a dirigir un grup. He fet molts amics. He après a manifestar les meves idees de manera correcta i, sobretot, com funciona i com no funciona l’administració. Se suposava que el Departament d’Educació ens havia de consultar i encara és hora que ho faci… des de 2014.
Què creus que poden aportar els teus companys i companyes a la tasca del CNIAC?
Els seus dubtes i idees sobre l’educació. I s’ha de fer ara, perquè si no et fas gran i ja no t’importa tant.
La teva estada al CNIAC creus que et farà participar més activament en la vida pública en els propers anys?
Ara estic posat en la creació del CMA i m’agradaria seguir-hi vinculat fins als 18 anys. De moment no em plantejo més participació més enllà d’aquesta entitat.


Altres notícies de l'escola

Les classe de Garbí (EP5) i Llevant (EP6) van realitzar un taller a l’Aquàrium i al Museu d’Història de Catalunya.

Alumnes de Primària de l’Escola Tabor representaran la comarca del Vallès Occidental als Jocs Florals de Catalunya.

Uns quants alumnes de Llevant (EP6) han participat a la fira de robòtica organitzada per la fundació Trams a l’escola Paidos.

Hem inclòs a la nostra pàgina web una pestanya amb les actuacions de l’Escola Tabor pel que fa a la seva responsabilitat social i mediambiental.

El divendres 12 de maig els avis i àvies dels alumnes d’Educació Infantil van venir a l’escola per celebrar la seva festa.

El dijous 16 de març de 2023 va tenir lloc una nova edició de la Prova Cangur. Us oferim els resultats dels millors classificats de l’Escola Tabor.

Els alumnes de Joan Maragall (ESO3) van visitar el MNACTEC i van dur a terme un taller sobre les diferents energies.

Del 24 al 26 d’abril els alumnes de primer a tercer d’ESO van anar de convivències al Delta de l’Ebre.
Comentaris recents