
Els alumnes de Garbí (EP5) i d’Antoni Gaudí (ESO1) van tenir la sort de gaudir de les explicacions i de l’exposició “Rapinyaires, d’enemics a aliats” al nostre Espai La Fusteria.
Fa uns dies es va instal·lar a l’Espai La Fusteria una exposició de deu plafons que explica la realitat de les aus rapinyaires.
L’Abel Julien va ser l’ornitòleg que ens va apropar a la vida d’aquestes aus. Va fer una repassada històrica de la concepció que es tenia sobre aquestes. En el passat hi havia molta llegenda i superstició negativa, fins el punt que es van crear les “Juntas de Extinción de Alimañas” amb l’objectiu d’exterminar aquests depredadors i amb mètodes tan diferents com escopetes, llaços, xarxes, vesc, verí, etc. A més a més, a mitjans del segle XX, es va generalitzar l’ús del DDT com a pesticida. Es va arribar gairebé al límit de l’extinció.
Als anys 70 va començar un canvi de mentalitat, en part gràcies al mític programa “El hombre y la Tierra” de Félix Rodríguez de la Fuente, i els rapinyaires es van convertir en espècies protegides, es començaren a crear parcs naturals i accions concretes de conservació. No oblidem que contribueixen al bon funcionament dels ecosistemes i són útils ecològicament i econòmica.




Altres notícies de l'escola

El divendres 14 de febrer es va celebrar la semifinal territorial del 29è Certamen de Lectura en Veu Alta.
Comentaris recents