fbpx
L'Escola Tabor de Santa Perpètua de Mogoda

Les escoles concertades, ara per ara, no serem a la Taula

By 29 d'octubre de 2021General

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Departament d’Educació han denegat momentàniament la presència d’un representant de les escoles concertades (Sagrada Família i Tabor) a les Taules locals de Planificació Educativa que s’han de crear a nivell municipal.

La Taula Local de Planificació Educativa és l’òrgan de nova creació que traslladarà al Departament la proposta en relació a l’oferta de places escolars del municipi i, tot i que la titularitat dels centres públics en forma part a través del representant dels serveis territorials (planificació i inspecció), no s’ha acceptat la presència dels centres concertats.

Les direccions recorden que l’article 12 del Decret 11/2021 de la programació de l’oferta estableix que les taules locals de planificació educativa estan integrades per diferents representants de les administracions local i educativa i, en el punt 2, afegeix que “poden acordar la participació de representants i de persones que puguin aportar coneixement”.

Aquesta Taula s’havia de constituir el dilluns 25 d’octubre. El divendres 8 d’octubre les direccions i les associacions de pares i mares de totes dues escoles van sol·licitar una reunió amb l’Alcaldessa i el Regidor d’Educació per tal de poder exposar els arguments de l’escola concertada del nostre municipi pel que fa a la composició de la Taula local abans que aquesta fos constituïda. Malgrat la urgència que imposava el calendari general, aquesta entrevista no es va poder concretar fins al divendres 29 d’octubre, quatre dies després del nomenament dels membres de la Taula.

Els centres concertats de Catalunya han manifestat la disconformitat amb la negativa, ja que formen part del Servei d’Educació de Catalunya i afegeixen que “en altres àmbits com la Salut i els Serveis Socials això ja és una realitat de fa molt temps: la iniciativa social és present en la programació i en els organismes de desplegament de les polítiques departamentals”.

Els centres concertats perpetuencs demanen als serveis territorials que es replantegin aquesta decisió i que els representants de les escoles concertades també estiguin presents en aquesta taula i no només en les comissions de participació.

Els alumnes de l’Escola Sagrada Família i l’Escola Tabor representen el 36,2% del total a Infantil i Primària i el 32,3% a Educació Secundària Obligatòria.

Les escoles concertades representem famílies del municipi, contribuïm a l’educació de molts ciutadans i ciutadanes i volem seguir treballant per la qualitat i diversitat educativa, per la distribució equilibrada de l’alumnat, per la proporcionalitat en la presa de decisions i, sobretot, per la formació dels nostres infants i joves en coherència amb la voluntat de les seves famílies.

El divendres 29 d’octubre representants de les dues escoles es van reunir amb l’alcaldessa i el regidor d’educació per exposar els motius per demanar la presència en aquesta taula local de planificació. Van presentar un memoràndum amb els arguments que avalaven aquesta demanda, com ara l’arrelament al municipi, la diversitat de projectes, l’infrafinançament de l’ensenyament concertat, el caràcter no lucratiu de les seves institucions i el compromís de participar en la presa de decisions, entre d’altres.

Els representants municipals, acompanyats de tècnics de l’àrea, van escoltar aquestes demandes i es van comprometre a consultar si l’esmentat punt 12.2 del decret permet la presència de representants de l’escola concertada de manera fixa o de manera esporàdica.  Alhora, van assegurar que sí hi hauria representants del món concertat a la Comissió de participació, un ens que sense tenir cap poder decisori sí que pot elevar propostes a la Taula.

Altres notícies de l'escola

Arrenca el Servei Comunitari

| Secundària | No Comments
Després que el curs passat no es pogués dur a terme a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia de la COVID-19, aquests dies hem posat en marxa les...

Aquest curs, “Tu ho canvies tot”

| General | No Comments
El dijous a la tarda tota l’Escola Tabor es va reunir al pati esportiu per assistir a la presentació del lema i el logotip de l’objectiu general per al curs...

Nikola Tesla il·lumina la promoció de 4t d’ESO

| Secundària | No Comments
Després d’un procés de recerca i estudi de diferents personatges, els alumnes de 4t d’ESO, la promoció 2009-2022, han decidit que Nikola Tesla serà el nom de la seva classe....

Les escoles concertades, ara per ara, no serem a la Taula

| General | No Comments
L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Departament d’Educació han denegat momentàniament la presència d’un representant de les escoles concertades (Sagrada Família i Tabor) a les Taules locals de...

Reduïm la petjada de carboni

| General | No Comments
Dins del Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica que s’ha anat presentant a diferents estaments de l’escola, en els darrers mesos estem duent a terme una colla d’actuacions amb un doble...

Tres mestres ens diuen adeu

| General | No Comments

La promoció Edward Jenner s’acomiada de l’Escola Tabor