fbpx
L'Escola Tabor de Santa Perpètua de Mogoda

Les escoles concertades, ara per ara, no serem a la Taula

By 29 d'octubre de 2021General

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Departament d’Educació han denegat momentàniament la presència d’un representant de les escoles concertades (Sagrada Família i Tabor) a les Taules locals de Planificació Educativa que s’han de crear a nivell municipal.

La Taula Local de Planificació Educativa és l’òrgan de nova creació que traslladarà al Departament la proposta en relació a l’oferta de places escolars del municipi i, tot i que la titularitat dels centres públics en forma part a través del representant dels serveis territorials (planificació i inspecció), no s’ha acceptat la presència dels centres concertats.

Les direccions recorden que l’article 12 del Decret 11/2021 de la programació de l’oferta estableix que les taules locals de planificació educativa estan integrades per diferents representants de les administracions local i educativa i, en el punt 2, afegeix que “poden acordar la participació de representants i de persones que puguin aportar coneixement”.

Aquesta Taula s’havia de constituir el dilluns 25 d’octubre. El divendres 8 d’octubre les direccions i les associacions de pares i mares de totes dues escoles van sol·licitar una reunió amb l’Alcaldessa i el Regidor d’Educació per tal de poder exposar els arguments de l’escola concertada del nostre municipi pel que fa a la composició de la Taula local abans que aquesta fos constituïda. Malgrat la urgència que imposava el calendari general, aquesta entrevista no es va poder concretar fins al divendres 29 d’octubre, quatre dies després del nomenament dels membres de la Taula.

Els centres concertats de Catalunya han manifestat la disconformitat amb la negativa, ja que formen part del Servei d’Educació de Catalunya i afegeixen que “en altres àmbits com la Salut i els Serveis Socials això ja és una realitat de fa molt temps: la iniciativa social és present en la programació i en els organismes de desplegament de les polítiques departamentals”.

Els centres concertats perpetuencs demanen als serveis territorials que es replantegin aquesta decisió i que els representants de les escoles concertades també estiguin presents en aquesta taula i no només en les comissions de participació.

Els alumnes de l’Escola Sagrada Família i l’Escola Tabor representen el 36,2% del total a Infantil i Primària i el 32,3% a Educació Secundària Obligatòria.

Les escoles concertades representem famílies del municipi, contribuïm a l’educació de molts ciutadans i ciutadanes i volem seguir treballant per la qualitat i diversitat educativa, per la distribució equilibrada de l’alumnat, per la proporcionalitat en la presa de decisions i, sobretot, per la formació dels nostres infants i joves en coherència amb la voluntat de les seves famílies.

El divendres 29 d’octubre representants de les dues escoles es van reunir amb l’alcaldessa i el regidor d’educació per exposar els motius per demanar la presència en aquesta taula local de planificació. Van presentar un memoràndum amb els arguments que avalaven aquesta demanda, com ara l’arrelament al municipi, la diversitat de projectes, l’infrafinançament de l’ensenyament concertat, el caràcter no lucratiu de les seves institucions i el compromís de participar en la presa de decisions, entre d’altres.

Els representants municipals, acompanyats de tècnics de l’àrea, van escoltar aquestes demandes i es van comprometre a consultar si l’esmentat punt 12.2 del decret permet la presència de representants de l’escola concertada de manera fixa o de manera esporàdica.  Alhora, van assegurar que sí hi hauria representants del món concertat a la Comissió de participació, un ens que sense tenir cap poder decisori sí que pot elevar propostes a la Taula.

Altres notícies de l'escola

El cicle superior, al Museu i a l’Aquàrium

| Primària | No Comments

Les classe de Garbí (EP5) i Llevant (EP6) van realitzar un taller a l’Aquàrium i al Museu d’Història de Catalunya.

Estarem a la final!

| Primària | No Comments

Alumnes de Primària de l’Escola Tabor representaran la comarca del Vallès Occidental als Jocs Florals de Catalunya.

Llevant participa a la Fira de robòtica de la Fundació Tr@ms

| Primària | No Comments

Uns quants alumnes de Llevant (EP6) han participat a la fira de robòtica organitzada per la fundació Trams a l’escola Paidos.

Què fa l’Escola Tabor per a un món millor?

| General | No Comments

Hem inclòs a la nostra pàgina web una pestanya amb les actuacions de l’Escola Tabor pel que fa a la seva responsabilitat social i mediambiental.

Els avis d’Educació Infantil desafien la pluja

| Infantil | No Comments

El divendres 12 de maig els avis i àvies dels alumnes d’Educació Infantil van venir a l’escola per celebrar la seva festa.

Serveis i activitats extraescolars per al curs 2023/24

| Activitats extraescolars | No Comments

Us presentem el catàleg de serveis a les famílies i activitats extraescolars per al curs 2023/24.

La Prova Cangur 2023

| Primària, Secundària | No Comments

El dijous 16 de març de 2023 va tenir lloc una nova edició de la Prova Cangur. Us oferim els resultats dels millors classificats de l’Escola Tabor.

3r d’ESO visita el MNACTEC

| Secundària | No Comments

Els alumnes de Joan Maragall (ESO3) van visitar el MNACTEC i van dur a terme un taller sobre les diferents energies.

Els d’ESO se’n van al Delta

| Secundària | No Comments

Del 24 al 26 d’abril els alumnes de primer a tercer d’ESO van anar de convivències al Delta de l’Ebre.

La classe dels Xais va al Museu

| Infantil | No Comments

La classe dels Xais (EI5) van anar a fer una visita al Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV).