fbpx
L'Escola Tabor de Santa Perpètua de Mogoda

Les escoles concertades, ara per ara, no serem a la Taula

By 29 d'octubre de 2021General

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Departament d’Educació han denegat momentàniament la presència d’un representant de les escoles concertades (Sagrada Família i Tabor) a les Taules locals de Planificació Educativa que s’han de crear a nivell municipal.

La Taula Local de Planificació Educativa és l’òrgan de nova creació que traslladarà al Departament la proposta en relació a l’oferta de places escolars del municipi i, tot i que la titularitat dels centres públics en forma part a través del representant dels serveis territorials (planificació i inspecció), no s’ha acceptat la presència dels centres concertats.

Les direccions recorden que l’article 12 del Decret 11/2021 de la programació de l’oferta estableix que les taules locals de planificació educativa estan integrades per diferents representants de les administracions local i educativa i, en el punt 2, afegeix que “poden acordar la participació de representants i de persones que puguin aportar coneixement”.

Aquesta Taula s’havia de constituir el dilluns 25 d’octubre. El divendres 8 d’octubre les direccions i les associacions de pares i mares de totes dues escoles van sol·licitar una reunió amb l’Alcaldessa i el Regidor d’Educació per tal de poder exposar els arguments de l’escola concertada del nostre municipi pel que fa a la composició de la Taula local abans que aquesta fos constituïda. Malgrat la urgència que imposava el calendari general, aquesta entrevista no es va poder concretar fins al divendres 29 d’octubre, quatre dies després del nomenament dels membres de la Taula.

Els centres concertats de Catalunya han manifestat la disconformitat amb la negativa, ja que formen part del Servei d’Educació de Catalunya i afegeixen que “en altres àmbits com la Salut i els Serveis Socials això ja és una realitat de fa molt temps: la iniciativa social és present en la programació i en els organismes de desplegament de les polítiques departamentals”.

Els centres concertats perpetuencs demanen als serveis territorials que es replantegin aquesta decisió i que els representants de les escoles concertades també estiguin presents en aquesta taula i no només en les comissions de participació.

Els alumnes de l’Escola Sagrada Família i l’Escola Tabor representen el 36,2% del total a Infantil i Primària i el 32,3% a Educació Secundària Obligatòria.

Les escoles concertades representem famílies del municipi, contribuïm a l’educació de molts ciutadans i ciutadanes i volem seguir treballant per la qualitat i diversitat educativa, per la distribució equilibrada de l’alumnat, per la proporcionalitat en la presa de decisions i, sobretot, per la formació dels nostres infants i joves en coherència amb la voluntat de les seves famílies.

El divendres 29 d’octubre representants de les dues escoles es van reunir amb l’alcaldessa i el regidor d’educació per exposar els motius per demanar la presència en aquesta taula local de planificació. Van presentar un memoràndum amb els arguments que avalaven aquesta demanda, com ara l’arrelament al municipi, la diversitat de projectes, l’infrafinançament de l’ensenyament concertat, el caràcter no lucratiu de les seves institucions i el compromís de participar en la presa de decisions, entre d’altres.

Els representants municipals, acompanyats de tècnics de l’àrea, van escoltar aquestes demandes i es van comprometre a consultar si l’esmentat punt 12.2 del decret permet la presència de representants de l’escola concertada de manera fixa o de manera esporàdica.  Alhora, van assegurar que sí hi hauria representants del món concertat a la Comissió de participació, un ens que sense tenir cap poder decisori sí que pot elevar propostes a la Taula.

Altres notícies de l'escola

Avis i nets omplen el pati de l’escola

| Infantil | No Comments

Després de dos cursos en blanc per les restriccions de la pandèmia de la COVID-19, avis, nets i mestres han omplert el pati de l’escola per celebrar una nova edició de la nostra Festa dels Avis.

“Guess the animal” i “recipes” en xarxa

| Infantil, Primària | No Comments

Els alumnes de la classe dels Xais (EI5) i de la classe de Tramuntana (EP4) han compartit i han intercanviat experiències amb altres escoles de la Fundació Tr@ms per tal de potenciar l’ús de l’anglès en contextos reals.

El rap de Gregal guanya un Premi Sambori

| Primària | No Comments

Els alumnes de la classe de Gregal (3r de Primària) han obtingut un Premi Sambori pel seu rap de l’aparell locomotor.

Set alumnes de l’Escola Tabor a les primeres places de la Prova Cangur

| Primària, Secundària | No Comments

Cada curs els alumnes de la nostra Escola (des de 5è de Primària fins a 4t d’ESO) participen a la Prova Cangur, que promociona la Societat Catalana de Matemàtiques. En els darrers dies se n’han publicat els resultats i set alumnes de l’Escola han quedat entre el 6% amb millors resultats de tots els participants en la seva categoria.

Publiquem el catàleg d’activitats extraescolars i serveis a les famílies per al proper curs 2022/23.

| General | No Comments

Publiquem el catàleg d’activitats extraescolars i serveis a les famílies per al proper curs 2022/23.

Com cada any, un simulacre d’evacuació

| General | No Comments

Com a part del Pla de Prevenció de Riscos Laborals i de la preparació dels alumnes de cara a situacions d’emergència, el passat dijous 5 de maig vam a dur a terme un simulacre d’evacuació de l’escola.

Al Pati dels Petits juguem amb la gravetat

| Infantil | No Comments

Fa pocs dies hem instal·lat un nou plafó d’activitats al Pati dels Petits, una eina que els permet crear circuits de tota mena.

Peces de fusta que arriben al sostre

| Infantil, Primària | No Comments

Els alumnes dels Xais i de les classes de Ponent i Xaloc van gaudir el passat dimecres 27 d’abril d’una activitat de construcció amb els materials del Taller de construcció KAPLA.

Sant Jordi a l’Escola Tabor

| General | No Comments

El 22 d’abril hem celebrat la festa de Sant Jordi, patró de Catalunya. Un any més, tota l’escola atura les seves activitats quotidianes per dedicar el dia a la llegenda, els llibres i els Jocs Florals.

Una capsa amb moltes cares que dona molt de joc

| General | No Comments

Com cada festa de Sant Jordi, avui hem presentat la publicació que hem elaborat entre tots els alumnes i el personal de l’escola.