fbpx
L'Escola Tabor de Santa Perpètua de Mogoda

“Els matins de TV3” a l’Escola Tabor

By 22 de març de 2019Infantil

El programa matinal de TV3 ha emès aquest matí un reportatge sobre dues alumnes de l’Escola Tabor i les demandes de les seves famílies.

El passat dimarts 12 de març uns reporters del programa “Els matins de TV3” van venir a l’Escola Tabor a preparar un reportatge sobre dues nenes d’Educació Infantil que requereixen de supervisió d’infermeria.

A partir de la demanda de les famílies d’aquestes alumnes, l’equip del programa es va posar en contacte amb l’escola per poder gravar una part del dia a dia de les nenes, que per la seva situació mèdica necessitarien la presència d’un professional sanitari que pogués atendre-les en cas d’urgència. La reportera va fer un seguiment d’alguns moments de l’estada de les alumnes i va entrevistar la tutora i el director pedagògic per valorar la seva situació.

Tots dos van coincidir en què la realitat mèdica de les nenes demana una persona formada en l’àmbit sanitari que actuï de manera immediata i professional quan es doni una situació crítica. Fins al moment, gràcies a una petita formació de començament de curs i a la ràpida intervenció de les famílies quan s’ha donat aquesta situació, s’han pogut resoldre satisfactòriament els episodis que han sorgit. Però ambdós també van remarcar que la formació dels mestres i professors de l’Escola Tabor està plenament encaminada a resoldre situacions de necessitats educatives especials que tinguin a veure amb els processos d’aprenentatge i maduresa dels alumnes; quan aquestes necessitats entren en el que podíem anomenar “vital”, la seva formació no és tan especialitzada i, per tant, fora bo que es destinés personal sanitari als centres. Com és evident, l’assumpció d’aquesta responsabilitat suposa una situació d’estrès per als docents, molt especialment quan un episodi d’aquestes característiques es dona a l’aula amb tots els companys.

A l’hora de valorar aquesta necessitat, consideren que caldria tenir en compte l’edat i manca d’autonomia dels alumnes; aquesta cura especial no necessàriament hauria de ser permanent, sinó que s’hauria d’avaluar en funció, precisament, del grau de maduresa i autonomia dels afectats.

L’Escola Tabor dona suport, per tant, a les accions que aquestes famílies, com moltes d’altres arreu del país, estan duent a terme per aconseguir una major seguretat dels seus fills en particular i de tota la comunitat educativa en general.

Podeu veure el reportatge sencer seguint l’enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/demanen-personal-dinfermeria-a-les-escoles/video/5834973/

Altres notícies de l'escola

Una nova Festa dels Avis

| Infantil | No Comments

El passat divendres 10 de maig vam celebrar al pati de l’escola la Festa dels avis.

Proves Cangur 2024

| Primària, Secundària | No Comments

Un any més els nostres alumnes han participat a les proves Cangur de Matemàtiques.

Sortirem a “Una mà de contes”

| Primària | No Comments

El passat 8 de maig la classe de Gregal va rebre la visita de dos dels encarregats del programa “Una mà de contes”.

Els darrers estudis de genètica a les nostres aules

| Secundària | No Comments

Sovint els adolescents veuen la ciència com quelcom complicat. Aquest és l’estereotip que des de l’Escola hem intentat trencar amb els nostres alumnes més grans.